Rólunk

A cég története


A Kovács Telefonszalon 1991-ben alakult Kovács Ferenc egyéni vállalkozó távközlésben szerzett tapasztalataira alapozva. A kezdeti években főleg telefonalközpontok és ezzel kapcsolatban álló berendezések forgalmazása állt a fókuszpontban. Későbbiekben a telekommunikáció és a 1993-ban elinduló első generációs GSM mobilkommunikációs hálózat kiépülése tette lehetővé a szolgáltatások bővítését. Ezáltal a Kovács Telefonszalon a Magyarországon működő első mobilszolgáltatók a Westel 0660 (1990-2003) és a Westel (1994-2004) viszonteladója lett.

A későbbiekben a Westel hivatalos partnerüzletévé vált, továbbá ügyfélszolgálattal és mobiltelefon javító szervizzel bővítette a szolgáltatásait. A távközlési eszközök forgalmazása a továbbiakban is megmaradt, emellett karbantartás és javító tevékenységekkel gyarapodott. A 2000-res évben informatikai profillal bővült a tevékenységi kör. Ezen ág a telekommunikációs és mobilhálózatok fejlődésével szorosan összefonódott. Új szolgáltatások jöttek létre, ilyen például a mobilinternet, ami az Internetre való kapcsolódást könnyíti meg. Ezeken felül még informatikai termékek értékesítése, karbantartása is a profil részévé vált. 2004-ben a Westel nevet változtatott és T-Mobile néven folytatta a tevékenységét tovább. A változás egyaránt indokolta az üzlet átalakítását, arculat- és szemléletváltást.

További vállalkozást érintő újdonság volt a Magyar Telekom NyRt megalakulása, ami a Matáv- Magyar Távközlési NyRt jogutódjaként jött létre és a későbbiekben a T-Mobile Magyarország RT, valamint a T-Online Magyarország ZRT jogutódjakival olvadt egybe, megteremve egy teljesen új márkát és szemléletmódot. 2005-ben a Kovács Telefonszalon és Informatika megszerezte az ISO minősítést és a mai napig az ISO 9001-es szabvány szerint működik, ami kiterjed a Magyar Telekom NyRT szolgáltatásainak, termékeinek értékesítésére, valamint telekommunikációs és informatikai eszközök, hálózatok telepítésére, üzemeltetésére, értékesítésére és szervizelésére. Minőségi célok között szerepel a sikeres audit elérése, amit eddig mindig sikeresen teljesített. Ma már teljes informatikai rendszerek üzemeltetésével is foglalkozik a vállalkozás.

2009-ben újra bővült a szolgáltatási kör biztonságtechnikai eszközök forgalmazásával, kamerarendszerek és tűzjelzők telepítésével, továbbá ezek karbantartásával. Ezzel új lehetőséget kínálva a már meglévő és a leendő ügyfeleknek.